Bank Austria Creditanstalt подав заявку до АМКУ на отримання дозволу на купівлю Укрсоцбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank Austria Creditanstalt подав заявку до АМКУ на отримання дозволу на купівлю Укрсоцбанку

Фондовий ринок
207
Bank Austria Creditanstalt AG, що входить в італійську банківську групу UniCredit, направив документи в Антимонопольний комітет України (АМКУ) для одержання дозволу на купівлю близько 95% акціонерного капіталу Укрсоцбанку (Київ), повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело в українському банку у вівторок.
"Документи були подані наприкінці жовтня",- сказав він.
Як повідомлялося, у липні 2007 року UniCredit заявив, що Bank Austria Creditanstalt підписав угоду про купівлю акцій Укрсоцбанку в групи інвесторів, що представляють групу "Інтерпайп" (Дніпропетровськ). Вартість придбання всього випущеного акціонерного капіталу українського банку оцінюється в $2,07 млрд. Угода передбачала, що UniCredit Group направить біля $130 млн на купівлю акцій останньої додемісії.
Завершення угоди очікується в четвертому кварталі 2007 року після одержання дозволу відповідних регулювальних органів Італії, Австрії та України (Bank of Italy, Austrian Markets Authority, Нацбанку України та АМКУ).
Укрсоцбанк заснований в 1990 році. Мережа банку включає 500 установ, у тому числі 27 обласних філій і 473 відділення. Найбільшим акціонером банку на 1 липня було ЗАТ "Ферротрейд Інтернешнл" - 86,15%. За даними Fitch Ratings, 95% акцій Укрсоцбанку неопосередковано знаходяться у власності Віктора Пінчука, що володіє корпорацією "Інтерпайп".
За даними Нацбанку України, на 1 липня 2007 року за розміром активів (24,286 млрд грн) Укрсоцбанк займав 4-е місце серед 173 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас