Суд зобов'язав Міносвіти видати дипломи випускникам МАУП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав Міносвіти видати дипломи випускникам МАУП

Кримінал
130
Сьогодні, 6 листопада, стало відомо, що Апеляційний адміністративний суд Києва поставив за обов'язок Міністерству освіти і науки видати Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП) 4 655 дипломів державного зразка для осіб, які закінчили навчання в 2005/2006 роках.
Адвокат МАУП Євгеній Огарков заявив, що суд визнав неправомірною діяльність Міносвіти і держпідприємства "Державний Центр інформаційних технологій" Міносвіти щодо видачі 4 665 дипломів і підтвердив рішення суду першої інстанції, що зобов’язав в червні видати документи про одержання вищої освіти студентам МАУП.
"Рішення знову набирає чинності, і органи юстиції одержують можливість продовжити виконавче провадження примусового виконання рішення суду, що було перервано спробами представників Міносвіти оскаржити його в апеляційній інстанції у випадку повторного відхилення від його виконання", - повідомив Огарков.
Адвокат вважає, що єдиною можливістю оскаржити це рішення суду є звернення до Вищого адміністративного суду з касаційною скаргою, на розгляд якої піде 2 роки. "При цьому за увесь час розгляду прийняте в понеділок судове рішення буде чинним, і Міністерство освіти буде зобов'язане його виконати", - підкреслив він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас