Гуманітарні місії витрачають мільйони на дорогі автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гуманітарні місії витрачають мільйони на дорогі автомобілі

Казна та Політика
153
Гуманітарні організації витрачають 100 млн фунтів стерлінгів на рік на неекономічні позашляховики, без яких вони можуть обійтися, йдеться в доповіді компанії матеріально-технічного забезпечення Jacana, присвяченій гуманітарним місіям в усьому світі, пише британська The Times.
Такі благодійні організації як Oxfam, "Урятуємо дітей" (Save the Children) і "Лікарі без кордонів" (Medecins Sans Frontieres) могли б направити гроші пожертводавців, які вони витрачають на свої автомобілі, людям, які мають потребу в продовольстві, медикаментах і воді, заявив газеті Роб Макконелл координатор асоціації Fleet Forum, до якої входять понад 40 благодійних організацій, установ ООН і спонсорських об'єднань.
"Ми не можемо їздити на Toyota Prius у південному Судані, але ми повинні ретельно аналізувати типи машин, якими користуємося, - сказав Макконелл. - чи потрібен Toyota Land Cruiser, щоб переміщатися Найробією, їздити на засідання, забирати пошту? Чи не можна робити це в меншій машині? Чи не занадто багато в нас автомобілів?"
На всі ці питання відповіли б ствердно багато жителів кенійської столиці Найробі, вузлового пункту гуманітарних операцій у Східній Африці, включаючи такі країни як Сомалі, Судан і Демократична республіка Конго. Городяни звикли бачити на вулицях величезні позашляховики - найчастіше це Toyota Land Cruiser, але нерідко зустрічаються Nissan Patrol і Mitsubishi Pajero. Вечорами ці автомобілі, прикрашені логотипами ООН або благодійних організацій, заповнюють паркування перед супермаркетами і блокують вузькі вулиці, змушуючи місцевих водіїв маневрувати у вузькому просторі.
Всього членам асоціації Fleet Forum належить 70 тисяч автомобілів, половина яких - важкі позашляховики. Експлуатація цього парку обходиться в 500 млн доларів на рік, говориться в доповіді.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас