"Нафтогаз України" буде переробляти нафту на Кременчуцькому НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" буде переробляти нафту на Кременчуцькому НПЗ

Енергетика
112
НАК "Нафтогаз України" в 2008 році буде переробляти на ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) нафту, призначену для створення стабілізаційного резерву, тоді як у нинішньому році така переробка і зберігання нафтопродуктів здійснюється на Лисичанському НПЗ (Луганська обл.), що належить компанії ТНК-ВР.
"Використання виробничих потужностей Кременчуцького НПЗ (ЗАТ "Укртатнафта"), 61,3% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", істотно збільшить можливості компанії щодо впливу на роздрібний ринок нафтопродуктів", - говориться в повідомленні НАК, опублікованому в п'ятницю.
На думку НАК, вигідне географічне розміщення Кременчуцького НПЗ дозволить якщо буде потреба оперативно здійснювати товарні інтервенції нафтопродуктів зі стабрезерву споживачам у будь-якому регіоні країни.
Уряд України раніше заявив про намір створити 5-10-денний стабілізаційний резерв нафтопродуктів в обсязі 200 тис. тонн, що буде формуватися в співвідношенні: 50% - дизельне паливо і 50% - бензин марки А-76/80.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас