Глава ПриватБанку заперечує покупку австралійського заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ПриватБанку заперечує покупку австралійського заводу

Фондовий ринок
106
Компанія Palmary, що бореться за покупку австралійської компанії з видобутку марганцевої руди Consolidated Minerals (CSM), і її власник Геннадій Боголюбов не мають частки в акціях CSM, які придбали пов'язані з Україною Torbock Holdings Limited (Torbock), Wadless Holdings Limited (Wadless), Trekin Investments Limited (Trekin) і Almanzar Holdings Limited (Almanzar) (всі - Кіпр).
Як говориться в повідомленні Palmary, вона вважає, що зазначені компанії належать українським фондовим брокерам, які тримають акції для деяких клієнтів.
"Це загальна для бізнес практика в Україні, що вибір кастодіана звичайно визначається брокером", - відзначає Palmary.
Компанія підкреслила, що підтримує спроби CSM визначити кінцевих власників акцій, які стоять за зазначеними кіпрськими компаніями, ініціювала дискусії з Австралійською комісією з коштовних паперів та інвестицій (ASIC) і Takeovers Panel про можливості тимчасово заморозити ці акції і готова співробітничати із цими органами для прояснення цієї справи.
Як повідомлялося, наприкінці жовтня у реєстрі CSM був зареєстрований номінальний власник ANZ Nominees Limited з 17,7% всіх акцій, тоді як в Palmary - 14,29%, Pallinghurst - 6,85%.
Потім ASIC з посиланням на дані ІНГ Банк Україна повідомила, що зареєстровані на ANZ Nominees Limited акції належать, зокрема, Torbock (3%), Wadless (близько 4,63%), Trekin (4,77%) і Almanzar (2,97%).
Крім того, у числі цих 17,7% виявилися ще й близько 1,1% Palmary, хоча компанія підкреслила, що вони входять до складу раніше задекларованих 14,29%.
За даними Комісії з коштовних паперів США (SEC), через компанії Torbock і Wadless другий великий співвласник Приватбанку Ігор Коломойський опосередковано купив влітку цього року акції Central European Media Enterprises Ltd, співвласника українського телеканала 1+1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас