Початок реконструкції НСК "Олімпійський" за проектом німецької фірми намічено на I кв. 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Початок реконструкції НСК "Олімпійський" за проектом німецької фірми намічено на I кв. 2008 р.

Казна та Політика
837
Міністр України із справ сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж висловив надію, що реконструкція національного спорткомплексу (НСК) "Олімпійський" у Києві за проектом німецької фірми "Хохтіф" почнеться в першому кварталі 2008 року.
"Ми сподіваємося, що ці роботи почнуться в першому кварталі наступного року. Я думаю, найімовірніше, що вони будуть здійснюватися за проектом фірми "Хохіф", - сказав він на прес-конференції в Києві у четвер.
Корж відзначив, що кілька днів тому булопредставлено ескізний проект реконструкції стадіону цієї фірми, якому дали дуже високу оцінку експерти, представники Федерації футболу України (ФФУ) і інші особи, причетні до цього питання.
Міністр повідомив, що після реконструкції місткість стадіону буде становити близько 70 тис. глядачів, НСК "Олімпійський" залишиться багатофункціональним спортивним комплексом, і буде базою олімпійської підготовки для українських спортсменів.
Корж також відзначив, що реконструкція НСК "Олімпійський" повинна бути завершена до літа 2010 року, але додав, що ці терміни можуть бути незначно відкоректовані.
Згадавши про проблему розташування поблизу стадіону недобудованого торгово-розважального комплексу, Корж нагадав, що є політичне рішення президента та прем'єр-міністра про те, що це спорудження необхідно знести. Він нагадав, що в четвер Київрада повинна була прийняти відповідне рішення.
Корж пояснив необхідність демонтажу недобудованого спорудження тим, що перед територією стадіону не вистачає необхідної площі для безпечного виходу порядку 20 тис. глядачів. Крім того, він інформував про те, що під час проведення на стадіоні фінального матчу Євро-2012 УЄФА буде мати право запросити на гру близько 10 тис. VIP-персон, для розміщення яких на площі перед стадіоном повинне бути створене "відповідне спеціальне тимчасове спорудження". Корж відзначив, що перед стадіоном повинне бути передбачене місце для паркінгу декількох тисяч автомобілів.
НСК "Олімпійський" - одна з основних спортивних площадок під час проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас