Татарстан назвав винних у захопленні Укртатнафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Татарстан назвав винних у захопленні Укртатнафти

Фондовий ринок
401
Рейдерське захоплення ЗАТ Укртатнафта, що експлуатує найбільший в Україні Кременчуцький НПЗ, було організоване українською бізнес-групою Приват, заявив у четвер в інтерв'ю глава торговельного представництва республіки Татарстан в Україні Ростислав Вахітов.
"За всіма цими діями стоїть група Приват. У нас є незаперечні тому докази. Якщо треба, ми готові представити їх у всіх правоохоронних органах, як Російської Федерації, так і України", - сказав представник Татарстану, що є одним з основних акціонерів Укртатнафти.
Учора татарстанська сторона відхилила пропозицію української сторони про проведення в Києві 31 жовтня засідання наглядової ради ЗАТ Укртатнафта.
29 жовтня стало відомо, що Автозаводський районний суд Кременчука (Полтавська область) скасував порушення кримінальної справи за фактом групового порушення громадського спокою на Кременчуцькому НПЗ (Укртатнафта) 19 жовтня при відновленні на посаді голови правління компанії Павла Овчаренка.
25 жовтня Генеральний прокурор України Олександр Медведько повідомив, що Міністерство внутрішніх справ порушило справу за фактом захоплення компанії Укртатнафта.
Президент Татарстану обурений ситуацією, що склалася в Україні навколо компанії Укртатнафта.
24 жовтня ввечері - між 21:00 і 22:00 - група співробітників Міністерства внутрішніх справ України на чолі із заступником міністра Василем Фатхутдіновим "намагалася захопити" приміщення заводоуправління ЗАТ Укртатнафти (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.).
Раніше в міліцію надійшло три дзвінки про те, що вхід в адмінспоруду заводоуправління Кременчуцького НПЗ заблокований.
19 жовтня екс-глава Кременчуцького НПЗ заявив про рейдерське захоплення компанії. Після чого Татарстан заявив про припинення постачання нафти в Україну до узгодження подій у компанії.
Татарські акціонери і перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров вважають такі дії Овчаренка рейдерським захопленням.
Апеляційний суд Сумської області 29 серпня відновив Павла Овчаренка на посаді голови правління Укртатнафти.
Наприкінці травня Нафтогаз України сконцентрував 61,354% компанії Укртатнафта.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас