Ющенко за чітке визначення ролі КГЗКОР на нацринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко за чітке визначення ролі КГЗКОР на нацринку

Енергетика
192
Президент Віктор Ющенко виступає за чітке визначення ролі й місії Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (Кіровоградська область) на національному ринку.
Про це він сказав, відкриваючи нараду з питань КГЗКОР у Києві.
"Я хотів би, щоб учасники національного ринку сказали, яку місію й роль цей проект (КГЗКОР) може відіграти для врегулювання національного ринку і його пропозиція сировинна. Як ми його повинні використовувати, щоб не виникало чийогось монопольного права на цей сектор ринку", - сказав Ющенко.
Він також підкреслив, що має бути дано чітку відповідь країнам-учасницям цього проекту щодо режиму обслуговування зовнішніх боргових зобов'язань України.
"Питання подальшої долі комбінату цікавить не тільки Україну й українців, є зобов'язання, які ми повинні виконувати перед іншими країнами", - зазначив Президент.
Президент висловив надію, що на цій зустрічі буде запропоновано механізм вирішення існуючих проблем, пов'язаних з добудуванням комбінату.
Як повідомляло агентство, Румунія має намір відмовитися від участі в проекті добудування Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (Кіровоградська область).
При цьому Румунія не вимагає, щоб це було обов'язково 100% повернення коштів, це може бути 20-30%.
У травні Словаччина заявила про намір відмовитися від участі в добудуванні КГЗКОР.
КГЗКОР, який почали будувати в 1983 році СРСР, НДР, Чехословаччина, Угорщина й Румунія, зараз побудовано на 70%.
Нинішні країни-учасниці будівництва (Україна, Словаччина й Румунія) розраховували, що комбінат після будівництва буде забезпечувати їхні потреби в котунах за пільговою ціною.
Із 2,4 млрд. доларів, призначених для будівництва комбінату, у нього вже вкладено близько 1,65 млрд. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас