Міська влада Львова планує підвищити тарифи на водопостачання наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міська влада Львова планує підвищити тарифи на водопостачання наступного року

Казна та Політика
134
Міська влада Львова планує з початку 2008 року підвищити тарифи на водопостачання.
Як повідомив начальник управління інженерного господарства Львівської міськдержадміністрації Тетяна Семенюк на брифінгу в четвер, пропозиції підприємства "Львівводоканал" проходять узгодження у відповідних інстанціях, після чого будуть винесені на затвердження виконкому міськради.
"Швидше за все, тарифи зміняться з нового року" - сказала вона.
Планується, що замість 1,84 грн за кубометр води і стоків прийдеться платити 2,59 грн.
За інформацією, розміщеною на офіційному сайті міської ради Львова, з одного боку, підвищення тарифів викликане підвищенням вартості складової собівартості води. Зокрема, вартість електроенергії, питома вага якої в операційних витратах становить 38,4%, зросла на 43,6%.
Крім того, збільшилася вартість хлору, реагентів і всіх договірних робіт і послуг. Зростає також розмір мінімальної заробітної плати. Все це приводить до того, що "Львівводоканал" є збитковим підприємством.
З іншого боку, підприємство за рахунок підвищення тарифів планує збільшити постачання води в райони Львова. У грудні "Львівводоканал", зокрема, планує збільшити графік постачання води в центральну частину Львова з 6.00 до 16.00.
У цей час забезпечені цілодобовим водопостачанням 32% споживачів у Львові, 53% - одержують воду за графіком, а 15% жителів одержують воду шість годин на добу. До кінця року планується, що воду за графіком будуть одержувати 8%, а за розширеним - 60%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас