Кабмін пропонує Раді поетапно знизити ПДВ з 20% до 17% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді поетапно знизити ПДВ з 20% до 17%

Казна та Політика
108
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді поетапно знизити податок на додану вартість із 20% до 17%.
Про це сказано в проекті Податкового кодексу, зареєстрованому в Раді 30 жовтня під №4099.
Проект цього документу передбачає поетапне зниження податку на додану вартість із 20% до 17% протягом 3 років (по 1 п.п. на рік) з моменту прийняття кодексу.
Ставки податку будуть встановлюватися від бази оподаткування в розмірі 17% і 0%.
Операції, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою: ввіз на територію України й вивіз товарів (супутніх послуг) у митному режимі експорту або реекспорту; поставки товарів, місце поставки яких розташовано на митній території України, у тому числі операцій з передачі права власності на об'єкти застави кредиторові, а також з передачі об'єкту фінансового лізингу.
Операції, які підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою: поставки товарів, які перебувають у вільному обігу на території України; операції з ввезення товарів для заправки або забезпечення морських суден, повітряних суден, космічних ракет і носіїв, військового транспорту, а також залізничного й автотранспорту; послуги з міжнародних перевезень пасажирів.
Операції, які не є предметом оподаткування: виплата зарплат, пенсій, стипендій, субсидій та інших платежів фізичним особам; злиття, приєднання, розподіл або перетворення в результаті реорганізації юридичних осіб, які проводяться без проведення розрахунків; ввіз валюти; поставки низки фінансових послуг.
Як повідомляло агентство, Кабмін затвердив проект Податкового кодексу на засіданні 17 жовтня.
Прем'єр-міністр Віктор Янукович прогнозує прийняття Податкового кодексу Радою до кінця 2007 року, а вступ його в чинність із 2009 року й формування держбюджету -2009 на його основі.
У червні Президент Віктор Ющенко висловився за прийняття Податкового кодексу новим складом Ради в жовтні-листопаді 2007 для того, щоб документ набув чинності з 1 січня 2008.
30 вересня відбулися позачергові вибори Ради.
Нова Рада повинна зібратися на перше засідання не пізніш як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.
Результати виборів Ради опубліковані в офіційних газетах 27 жовтня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас