Експерти прогнозують стабільність ринку житлової нерухомості України до 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують стабільність ринку житлової нерухомості України до 2008

Нерухомість
1271
Експерти прогнозують стабільність ринку житлової нерухомості України до 2008 року.
"Ніяких серйозних коливань не передбачається, ціни якщо й будуть підвищуватися, то в рамках інфляційних процесів", - сказав президент Спілки фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.
Він зазначив, що в кожному регіоні ситуація на ринку житла різна, але в цілому передумов для різких стрибків цін або їх зниження немає.
На його думку, у Києві будуть продовжувати зростати ціни на елітне житло, у той час як на застарілий житловий фонд вони можуть знижуватися приблизно на 2-3% на місяць.
Рубанов пов'язує зростання цін у преміум-сегменті з колосальним дефіцитом такого житла, за його прогнозом, ця частина ринку може наповнитися лише в 2010 році.
Коментуючи ринок нерухомості Харкова, президент Української гільдії ріелторів Наталія Шкільова зазначила, що тут, як і у більшості регіонів, зараз спостерігається стабільна ситуація.
"Ринок стабільний. Усе буде залежати від економіки, якщо вона буде стабільною, то ринок нерухомості теж буде стабільним", - сказала вона.
Віце-президент Української гільдії ріелторів Валерій Головін у свою чергу зазначив, що ринок нерухомості сам по собі є стабільним і для порушення його стабільності необхідна криза в країні.
Він зазначив, що локальні ситуації, такі як вибух будинків у Дніпропетровську, не можуть серйозно вплинути на ринок нерухомості регіону.
"Трагедія в Дніпропетровську серйозного впливу на ринок не здійснила. Для цього необхідна криза в країні в цілому", - сказав Головін.
Фахівці зазначили, що на сьогодні у різних регіонах спостерігається попит на певні види нерухомості, однак істотного підйому активності на ринку житлової нерухомості України в цілому не спостерігається.
Як повідомляло агентство, експерти прогнозують поступове пожвавлення ринку житлової нерухомості Києва починаючи з вересня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас