Україна готується до зміни монетарної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готується до зміни монетарної політики

Казна та Політика
4906
Україна повинна переходити до нової монетарної політики і готувати гривню до повної конвертованості у світі. Однак без стабільної банківської системи проводити таку монетарну політику неможливо. Про це заявив заступник голови Національного банку України (НБУ) Олександр Савченко під час "круглого столу" на тему: "Україна в глобалізованому світі: межі економічного зростання".
Савченко відзначив, що нову монетарну політику впроваджують майже у всіх країнах ЄС. Вона базується на тому, що уряд, як правило, встановлює припустимі темпи зростання інфляції, а Нацбанк всіма доступними йому способами втримує показник інфляції на зазначеному рівні.
Для впровадження нової монетарної політики, підкреслив О.Савченко, необхідно мати досить розвинутий фондовий ринок, політичну стабільність і чітку урядову тенденцію. Крім того, необхідно мати прозору економічну доктрину. Тільки після цього, за словами замглави Нацбанку, можна переходити до нової монетарної політики, але робити це необхідно поступово.
Савченко підкреслив, що в НБУ розуміють всі проблеми, які виникають на шляху до нової монетарної політики. За його словами, ще 2 роки тому Україні наполегливо радили "одним махом" впровадити таку політику, однак НБУ є інститутом дуже обережним і було ухвалене рішення для початку підготувати суспільство, комерційні банки і фондовий ринок до такого кроку.
Нагадаємо, на минулому тижні перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що Нацбанк в особі його глави Володимира Стельмаха обіцяв не робити різких рухів у валютно-курсовій політиці.
Раніше глава Нацбанку В.Стельмах повідомляв, що Національний банк України готовий лібералізувати валютний курс. "Принципи цієї лібералізації Нацбанк уже прописав в основах валютно-курсової політики на наступний рік і подав на розгляд до Кабінету міністрів", - запевнив він.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас