Для подорожчання нафти є, як мінімум, 7 причин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для подорожчання нафти є, як мінімум, 7 причин

Енергетика
191
На цьому тижні ціна на нафту досягла рекордно високої позначки. На торгах у Нью-Йорку барель нафти коштував 93 долара 80 центів. Експерти не виключають, що незабаром ціна на нафту може перевищити межу 100 доларів за барель.
На думку експертів, до зростання ціни на нафту приводить, насамперед, слабкий долар США. Коли долар падає, як правило, продукти, які оцінюються в доларах, дорожчають.
"На ринку нафти присутній чималий спекулятивний інтерес і нестабільність. Все це приводить до зростання ціни на "чорне золото". Я не виключаю можливості, що ціна за барель може досягти ста доларів", - заявив аналітик Майкл Фісфільд.
Серед інших причин фахівці називають рішення Мексики призупинити видобуток нафти через несприятливу погоду і недавні збройні напади на бурові станції в Нігерії. Крім того, відбилася на цінах напруга на Близькому Сході, нестабільність на турецько-іракському кордоні та недавні санкції США проти Ірану.
"Ціна була б менша на 20 доларів, а то і нижча, якби в нас не було всіх цих проблем на Близькому Сході та у Нігерії", - заявив експерт Едісон Армстронг.
Очікується, що зростанню цін посприяє збільшення попиту на нафту, зокрема, через більш холодну, ніж зазвичай, зиму в північній півкулі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас