Грабіжники банків поїхали на гастролі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грабіжники банків поїхали на гастролі

Кримінал
296
Вчора Ъ стало відомо, що напередодні в Запоріжжі пограбували одне з відділень Приватбанку.
Напад відбувся за тією ж схемою, що і серія київських пограбувань - за відсутності охорони і камер спостереження, без опору з боку співробітників банку. За попередньою інформацією, виторг грабіжників склав близько 145 тис. грн. У вівторок у Запоріжжі було скоєно напад на Слов'янське відділення Приватбанку.
За даними міліції, о 17:14 до приміщення банку ввійшов невідомий і, погрожуючи касирам "невстановленою зброєю", забрав усі гроші, які на той момент були в касах. За інформацією джерела з правоохоронних органів, пограбування відбулося в той момент, коли в банку відбувався підрахунок готівки. "Вони готувалися до інкасації, касовий вузол не охоронявся, а двері були відкриті, - розповів співрозмовник. - Замість чотирьох співробітників, як пропонує інструкція, було лише два дівчиська - бардак справжній".
Викравши гроші, грабіжник зник у невідомому напрямку.
Слов'янське відділення Приватбанку в Запоріжжі розташоване у людному місці - на проспекті Леніна. За словами представника державної служби охорони (ДСО), який побажав залишитися неназваним, відділення банку користувалося охоронними послугами однієї із приватних комерційних фірм. Співрозмовник відзначив, що в червні цього року фахівці ДСО проводили перевірку даного банківського відділення і виявили численні порушення режиму безпеки. "Там двері скляні, крізь які все видно, і відеоспостереження відсутнє", - сказали в ДСО.
На момент пограбування в касі банку було 120 тис. грн і $5 тис. Зв'язатися з керуючим відділенням Юрієм Єфименком кореспондентові не вдалося - його телефон не відповідав, а приміщення банку було замкнено. Міліція Запорізької області оголосила спеціальну операцію "Сирена", однак на момент здачі номера злочинці все ще не були затримані. Нагадаємо, протягом останніх шести місяців у Києві у схожий спосіб були пограбовані сім банківських відділень, причому тричі - відділення Приватбанку. Міліція стверджує, що головна причина частих нападів - небажання банків оплачувати професійну охорону і сучасні системи безпеки.
Вчора ж деякі ЗМІ поширили інформацію про пограбування Дарницького відділення Експрес-Банку в Києві. Втім, як стало відомо, це був навчальний захід столичної міліції.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас