"Укртранснафта" ініціює нові тарифи на прокачування нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртранснафта" ініціює нові тарифи на прокачування нафти

Енергетика
203
Як пише сьогодні "Коммерсантъ", вчора голова правління "Укртранснафти" Ігор Кірюшин заявив, що його компанія разом з російською "Транснафтою" має намір створити робочу групу для розгляду питань проведення єдиної тарифної політики прокачування нафти територією Росії, України, Білорусії і Казахстану.
За його словами, на тлі зростання ціни нафти на світових ринках до рекордного рівня вартість транспортування сировини не відповідає світовим тенденціям. Як пояснили Ъ у "Укртранснафті", таким чином, компанія планує залучити додаткові кошти для модернізації нафтотранспортної системи України, а також реалізації існуючих проектів.
В "Транснафті" вчора отримати коментарі не вдалося. У Мінпроменерго і Федеральній службі тарифів Росії заявили Ъ, що нічого не чули про пропозицію "Укртранснафти".
Як відзначив замглави компанії "Укрнафтохімпереробка" Віталій Давій, при зростанні тарифу на транспортування нафти нафтовидобувні компанії зможуть перекласти витрати на ціну сировини для нафтопереробних заводів, що відіб'ється на ціноутворенні пального. Про намір підняти ціну на нафтопродукти у випадку зростання вартості транспортування нафти заявив найбільший виробник нафтопродуктів на Україні. "Звичайно, у першу чергу підвищення вдарить по переробниках. Тому ми будемо змушені підняти ціни на нафтопродукти", - заявив голова правління "Укртатнафти" Павло Овчаренко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас