У Житомирі може зупинитися транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Житомирі може зупинитися транспорт

Енергетика
178
В Житомирі може зупинитися міський електротранспорт. Чи не щодня трамвайно-тролейбусне управління (ТТУ) міста попереджають про вимкнення струму за борги. Крім того, вже 2 місяці водіям не виплачують зарплати.
Зокрема, колектив ТТУ почав трудову суперечку з Житомирською міськрадою - власником комунального підприємства. Міськрада обвинувачує облдержадміністрацію і називає однією з головних причин мільйонних боргів неотримання субвенцій на перевезення пільгових категорій пасажирів.
В Житомирі послугами електротранспорту щодня користується близько 300 тисяч чоловік. Але на 9 пасажирів, які платять за проїзд, - 10 пільговиків. Державних субвенцій житомирському трамвайно-тролейбусному управлінню переказали тільки 6,5 млн. грн.
Як вважає заступник міського голови Ігор Гундич, кількість субвенцій у розмірі 6,5 млн. - це дуже мало. За його словами, у наступному році потрібно значно збільшити субвенції ТТУ.
У той же час, працівники ТТУ стверджують: якщо фінансування не поліпшать - житомирці будуть ходити пішки.
Крім того, у цей час заборгованість зарплати перед транспортниками становить більше двох мільйонів гривень. Також через нестачу грошей на ремонт 20 тролейбусів уже зняли з рейсів.
"У нас пішли 80 водіїв. У нас водії не так багато отримують - 1100 - 1200 грн. Висококласні водії їдуть у Київ, там гарантовано отримують зарплату 4 тис. грн. А тут мало того, що немає зарплати, ще і вчасно не виплачують. Якщо найближчим часом не будуть враховані вимоги наших працівників, люди будуть страйкувати", - відзначила голова профспілки Житомирського ТТУ Олена Павляк.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас