Черномирдін не знає, чому Росія відмовилась від транзиту нафти в СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черномирдін не знає, чому Росія відмовилась від транзиту нафти в СНД

Енергетика
103
Надзвичайному і Повноважному послові РФ в Україні Вікторові Черномирдіну не відомі причини виходу Росії з Угоди про погоджену політикуи транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами СНД.
"Я не чув і не знаю. Перший раз чую, що є така угода. У якому році підписано? В 1996? При мені? Не пам'ятаю", - сказав Черномирдін.
При цьому посол РФ вважає, що Росію зв'язують транзитні відносини в сфері постачання нафти тільки з Україною і Білорусією.
"Які ще країни СНД беруть участь у транзиті? Вони є одержувачами нафти, а транзит здійснюємо ми, Україна і Білорусія, через які йдуть основні поставки нафти. Я не знаю причин", - додав він.
Черномирдін також повідомив, що йому нічого не відомо про підписане відповідне розпорядження прем'єр-міністра РФ Віктора Зубкова.
Як повідомили сьогодні деякі російські ЗМІ, уряд РФ підписав розпорядження про припинення участі РФ у тимчасовій Угоді про погоджену політику транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами СНД.
Угоди про проведення погодженої політики в сфері транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами було підписано 12 квітня 1996 року. Відповідно до розпорядження уряду, МЗС РФ зобов’язується повідомити виконавчий комітет Співдружності незалежних держав про намір РФ не ставати учасником зазначеної угоди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас