Банкіри прогнозують збільшення обсягу іпотечного кредитування в гривнях і скорочення - в інвалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують збільшення обсягу іпотечного кредитування в гривнях і скорочення - в інвалюті

Кредит&Депозит
251
Банкіри прогнозують збільшення обсягу іпотечного кредитування в гривнях і скорочення - в іноземній валюті.
"Зараз почався перелом і перехід на кредитування в національній валюті", - сказав начальник управління іпотечного кредитування "Райффайзен Банку Аваль" Євген Дем'янов у ході круглого столу "Ринок іпотечного кредитування: світові події та їх вплив на Україну".
З його слів, якщо в серпні 2007 гривневі кредити на купівлю нерухомості становили близько 6% у загальному обсязі виданих банком іпотечних кредитів, то в жовтні - понад 90%.
Такій зміні тенденції, на думку банкіра, сприяло зниження ставок за іпотечними кредитами у гривнях і зростання за позиками у валюті.
"Наш ринок відреагував на збільшення ставок за позиками на зовнішніх ринках і значну ліквідність (банківської системи) у національній валюті", - сказав він.
На думку голови правління Міжнародного іпотечного банку Юрія Блащука, намітилася тенденція до зниження гривневих іпотечних ставок, а доларові кредити, навпаки, дорожчають.
"Тенденція буде до зниження ставок в гривні. (За кредитами) у доларах буде підвищення на 1,5 (процентних пункту)", - сказав він.
Зі слів голови правління Державної іпотечної установи Кирила Шевченка, ситуація на зовнішніх ринках, що характеризується збільшенням вартості позикових коштів, змушує вітчизняні банки шукати на внутрішньому ринку джерела фінансування іпотечних кредитів.
Одне з таких джерел - ДІУ; як наслідок, збільшується обсяг гривневих іпотечних позик, надаваних банками.
Як повідомляло агентство, раніше НБУ неодноразово заявляв про намір обмежити кредитування в інвалюті.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас