Fitch помістило рейтинги "Нафтогазу України" в список Rating Watch з позначкою "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch помістило рейтинги "Нафтогазу України" в список Rating Watch з позначкою "негативний"

Енергетика
136
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило в список Rating Watch з позначкою "негативний" рейтинги НАК "Нафтогаз України", довгостроковий рейтинг дефолту емітента за зобов'язаннями в місцевій і іноземній валюті на рівні B+, рейтинг пріоритетних незабезпечених зобов'язань на рівні B+ і рейтинг вірогідності повернення боргу після дефолту на рівні RR4, повідомляється в поширеному сьогодні прес-релізі Fitch Ratings.
Аналітики Fitch відзначають, що рішення про розміщення рейтингів "Нафтогазу України" до списку Rating Watch з позначкою "негативний" було прийнято услід за тим, як "Нафтогаз України" відмовився публікувати фінансову звітність за МСФЗ (міжнародні стандарти фінансової звітності) за 2006 р., яку раніше зобов'язався представити, згідно з умовами випуску євробондів з терміном погашення в 2009 р. (зокрема, випуску нот участі в кредиті через компанію Standard Bank London Holding). Як очікується, фактичні утримувачі євробондів 25 жовтня ц.р. в Лондоні приймуть рішення про те, чи будуть вони вимагати оголошення технічного дефолту по євробондах або нададуть можливість "Нафтогазу України" виконати всі необхідні умови по випуску до 31 грудня 2007 р.
Крім того, Fitch в якості чинника, який визначив рейтингове рішення, вказало зобов'язання "Нафтогазу України" погасити борг із постачань газу перед ЗАТ "УкрГаз-Енерго" (спільне підприємство "Нафтогазу України" і RosUkrEnergo) до 1 листопада 2007 р. Як відзначають експерти рейтингового агентства, в умовах відсутності даних фінансового аудиту Fitch не в змозі адекватно оцінити дії цього зобов'язання на фінансовий профіль "Нафтогазу України".
За повідомленням Fitch, рейтингове агентство чекає, що фінансова звітність "Нафтогазу України" за МСФЗ за 2006 р. буде опублікована до кінця 2007 р., що і зумовило рішення Fitch не відкликати рейтинги "Нафтогазу України", а помістити їх у список Rating Watch "негативний". Проте в тому випадку, якщо результати фінансового аудиту не будуть опубліковані, Fitch Ratings має намір відкликати рейтинги "Нафтогазу України".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас