Експерти допускають скасування Вищим госпсудом за позовом ФДМУ рішень судів про незаконність приватизації "Луганськтепловозу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти допускають скасування Вищим госпсудом за позовом ФДМУ рішень судів про незаконність приватизації "Луганськтепловозу"

Фондовий ринок
144
Експерти допускають скасування Вищим господарським судом, у який звернувся з позовом Фонд державного майна, рішень Господарського суду Києва й Київського апеляційного господарського суду, які зобов'язали Брянський машинобудівний завод (Росія) за позовом ВАТ "Дніпровагонмаш" повернути в державну власність приватизовані 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз".
Як повідомив Українським Новинам адвокат Марина Шарапа, касація ФДМУ має гарні судові перспективи.
"Рішення Київського апеляційного господарського суду базувалося на чисто процедурних претензіях, до самих торгів і до їхніх підсумків у суду не було ніяких питань ", - вважає вона.
Зі слів Шарапи, суд вирішив, що у ФДМУ немає повноважень поновлювати конкурс, раніше ним же й припинений.
Водночас вона повідомила, що на думку розроблювачів "Положення про проведення конкурсів", право Фонду поновлювати проведення конкурсів мається на увазі автоматично, раз він має право їх припиняти.
"Якщо уважно прочитати рішення Київського апеляційного суду, виходить, що взагалі ніхто не вправі поновити припинений конкурс", - сказала Шарапа.
Колектив "Луганськтепловозу" також розраховує на позитивне рішення Вищого госпсуду за позовом ФДМУ.
"Вважаємо, що в основі судових розглядів лежить корисливий інтерес і політичне замовлення тих осіб, які не зацікавлені в розвитку локомотивобудування в Україні", - сказано у відкритому листі трудового колективу підприємства.
З урахуванням зростання котирування акцій "Луганськтепловозу" у жовтні фондові аналітики вважають, що це теж може побічно свідчити про недовіру ринку до заяв про остаточне скасування результатів приватизації компанії.
Як повідомляло агентство, 28 вересня ФДМУ оскаржив рішення Господарського суду Києва й Київського апеляційного господарського суду, які зобов'язали Брянський машинобудівний завод (Росія) за позовом ВАТ "Дніпровагонмаш" повернути в державну власність приватизовані 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз".
У березні ФДМУ продав 76% "Луганськтепловозу" закритому акціонерному товариству "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" за 292,5 млн. гривень.
У жовтні 2006 року ФДМУ припинив конкурс із продажу "Лугансктепловозу" на підставі низки судових позовів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас