Путін заявляє, що будівництво Nord Stream буде здійснюватися суворо за графіком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін заявляє, що будівництво Nord Stream буде здійснюватися суворо за графіком

Енергетика
101
Президент РФ Володимир Путін заявив про намір Москви суворо за графіком здійснювати реалізацію проекту Nord Stream.
"Ми мають намір суворо за графіком просувати багатобічний проект будівництва газопроводу "Північний потік", - сказав Путін, виступаючи в понеділок у Вісбадені на прес-конференції за підсумками російсько-німецьких міждержавних консультацій.
Він підкреслив, що щорічно ростуть німецькі інвестиції в російську економіку, зокрема в енергетичну галузь.
Президент РФ також повідомив, що в першому півріччі 2007 року обсяг взаємної торгівлі збільшився більш ніж на 13% і склав майже $23 млрд.
Путін запевнив, що керівники Росії та Німеччини мають намір і далі працювати над тим, щоб усунути будь-які бар'єри для економічних і людських контактів між двома країнами.
При цьому президент РФ підкреслив, що "навіть не знає, що можна ще зробити нового, щоб поліпшити російсько-німецькі відносини". "Я задоволений тим, як складаються наші відносини з федеральним канцлером, у нас дуже діловий і довірчий контакт, немає ніяких табу, закритих тем, ми дуже чесно обговорюємо будь-які теми. Я вважаю, що ми розуміємо один одного, хоча і не завжди погоджуємося. Нам ясна логіка один одного, і в наших контактах немає ніякого подвійного дна", - сказав Путін.
Перший газ газопроводом Nord Stream повинен піти в 2010 році. На першому етапі планується будівництво першої нитки із пропускною здатністю 27,5 млрд кубометрів у рік. Hа другому етапі планується подвоєння пропускної здатності до близько 55 млрд кубометрів на рік за рахунок спорудження другої нитки газопроводу.
Партнерами "Газпрому" (РТС: GAZP) з будівництва Nord Stream є німецькі компанії E.ON і BASF.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас