ПФТС включила нерухомість у лістинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС включила нерухомість у лістинг

Фондовий ринок
374
ПФТС вперше включила у лістинг сертифікати фонду операцій з нерухомістю (ТЛО).
Учасники ринку вважають, що поява на біржі ТЛО дозволить торговцям цінними паперами спекулювати на динаміці росту цін на нерухомість, пише Коммерсантъ-Україна.
Такі цінні папери будуть котируватися на біржі вперше. "У лістингу ПФТС сертифікати ТЛО Нова Богданівка-1 будуть перебувати до закінчення терміну їх обігу - до серпня 2008 року", - відзначив начальник управління фондових операцій банку Аркада Наталія Шібаєва.
За її словами, ТЛО звичайно створюються банками або фінансовими компаніями (управителями), які випускають сертифікати ТЛО і розміщають їх серед юридичних та фізичних осіб, інвестуючи отримані кошти в будівництво. "Після завершення будівництва нерухомість продається або здається в оренду, - повідомила Шібаєва. - Після закінчення терміну існування фонду доход розподіляється серед власників сертифікатів ТЛО".
Зараз, за даними Держкомфінпослуг, ліцензію на створення ТЛО мають лише шість компаній: у грудні 2005 року її одержали Нова фінансова компанія і фінансова компанія Панта Рей Капітал; в 2006 році - фінансова компанія Комфорт-Інвест, Інвестиційнно-будівельна компанія Пауер ріелті інвестментс і Майстер Фінанс; в 2007 році - Житлобуд-Інвест.
Учасники ринку вважають, що сертифікати ТЛО будуть їм цікаві, однак вони є високоризиковими вкладеннями.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас