Золотовалютні резерви Китаю склали 1,4 трлн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви Китаю склали 1,4 трлн дол.

Банківські метали
158
Обсяг золотовалютних резервів Китаю в III кварталі 2007 року виріс на 101 млрд доларів у річному вирахуванні. Таким чином, була досягнута нова рекордна позначка в 1,434 трлн доларів, повідомив Народний банк Китаю.
Тим часом, за перші 9 місяців обсяг золотовалютних резервів країни зріс на 367,3 млрд доларів. За останні три роки золотовалютні резерви збільшилися більш ніж у 3 рази.
Швидке зростання резервів КНР багато в чому обумовлене великими доходами від експорту товарів, припливу іноземних інвестицій і періодичного надходження спекулятивного капіталу.
З метою збільшення віддачі від росту золотовалютних запасів у Китаї наприкінці вересня ц.р. було створено державний інвестиційний фонд із капіталом в 200 млрд доларів. Кошти у цьому фонді будуть акумульовані за рахунок золотовалютних запасів держави. Аналітики вже назвали створену держкомпанію одним з найбільших інвестфондів у світі.
Новий інвестфонд одержав назву Інвестиційна корпорація Китаю (China Investment Corp.). Відзначається, що фонд буде діяти незалежно і приймати інвестиційні рішення незалежно від урядової політики.
У цей час найбільшим після КНР власником золотовалютних резервів є Японія, яка розташовувала до кінця минулого місяця 945,6 млрд доларів. Трійку лідерів замикає Росія із золотовалютними резервами понад 424 млрд доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас