Аналітики: Долар падати не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Долар падати не буде

Валюта
753
За останні кілька тижнів курс долара до євро досяг історичних мінімумів і знаходиться зараз на рівні нижче 1,4 дол. до євро. На думку аналітика "Райффайзен Банку Аваль" Дмитра Сологуба, подальше значне зниження курсу долара малоймовірно з урахуванням кількох факторів.
Зокрема, політики ЄС виражають невдоволення діями ЄЦБ і призивають останній ужити заходів для підвищення курсу долара до євро, оскільки сильний євро може нашкодити економічному зростанню в Європі.
До того ж, зниження ключової процентної ставки Федеральною Резервною Системою у вересні заспокоїло фінансові ринки США й підтримало позиції американської валюти. А остання статистика ринку праці в США більш позитивна, ніж очікувалося. Тому, на думку фінансових аналітиків, імовірність подальшого зниження ключової процентної ставки в США стала значно менше, а це буде сприяти зменшенню девальваційного тиску на долар США.
У той же час, як відзначив Дмитро Сологуб, різке зміцнення долара до євро також малоймовірне найближчим часом. По-перше, незважаючи на останню позитивну економічну статистику в США, масштаб проблем в американській економіці усе ще не до кінця визначений. Адже криза на ринку житла може призвести до різкого скорочення споживання, що є рушійною силою економічного зростанню в США.
По-друге, європейська економіка на цей момент виглядає більше стійкою, ніж американська. До того ж, головним пріоритетом ЄЦБ є низька інфляція.
"Тому ми можемо очікувати, що ЄЦБ підвищить ключову процентну ставку, як тільки кредитні умови на світових фінансових ринках покращаться. Підвищення ж ставки в Європі сприятиме зміцненню євро", - вважає аналітик "Райффайзен Банку Аваль".
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас