У Китаї створено найбільший у світі інвестфонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї створено найбільший у світі інвестфонд

Казна та Політика
152
У Китаї офіційно створений державний інвестиційний фонд із капіталом в 200 млрд доларів. Як говориться уповідомленні уряду КНР, кошти в зазначеному фонді будуть акумульовані за рахунок золотовалютних запасів держави.
Як відзначають фінансові аналітики, створена держкомпанія стане одним з найбільших інвестфондів у світі, передає Associated Press.
Пекін повідомляв про плани щодо створення подібного фонду ще в березні 2007 року, з метою збільшити віддачу від росту своїх золотовалютних запасів, які є найбідьшими у світі і вже перевищують 1,3 трлн доларів.
Основним принципом формування нового фонду є забезпечення його надійності, завдяки якій буде можливо підвищити ефективність управління та нарахування відсотків на капітал.
Новий інвестфонд одержить назву "Інвестиційна корпорація Китаю" (China Investment Corp.). Головою корпорації стане Лю Цзивей, заступник прем’єра Держради Китаю та колишній міністр фінансів. Головним управляючим фонду призначений Гао Сіцін, заступник глави агентства, що управляє державним фондом пенсійного та соціального забезпечення КНР.
Відзначається, що фонд буде діяти і приймати інвестиційні рішення поза залежністю від урядової політики.
Новина про створення інвестфонду вже викликала деяке занепокоєння в американських ділових колах. Зараз Китай значну частину своїх золотовалютних резервів зберігає в казначейських цінних паперах уряду США та інших подібних фінансових інструментах, що відрізняються низькою прибутковістю, але високою надійністю. Поки неясно, як новина про створення інвестфонду позначиться на ринку державних казначейських облігацій Вашингтона та аналогічних паперів.
Поки Пекін не дав зрозуміти, яка частина коштів буде переспрямована з американських урядових облігацій на інші цілі, зокрема, на фінансування нового інвестфонду. Зниження попиту на американські цінні папери з боку Китаю може змусити Вашингтона замислитися над залученням нових покупців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас