Мінекономіки: Киргизстан перешкоджає вступу України до СОТ з політичних міркувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Киргизстан перешкоджає вступу України до СОТ з політичних міркувань

Казна та Політика
497
Небажання Киргизстан підписувати протокол про згоду на вступ України у Світову торговельну організацію лежить у політичній площині.
Про це заявляє глава української делегації на переговорах про вступ України у СОТ, заступник міністра економіки України Валерій П”ятницький.
"Я як людина, що веде переговори в торговельній сфері, можу сказати, що вона (проблема) абсолютно не пов'язана з торгівлею", - сказав він в інтерв'ю щотижневику Дзеркало тижня, опублікованому в суботу, 29 вересня.
Говорячи про терміни вступу України у СОТ, П”ятницький висловив надію, що це відбудеться до 1 січня 2008 року - 60-річчю створення структури. "І я в Женеві вже говорив, що вступ України було б гарним подарунком до святкового столу і для них, і для нас", - розповів заступник міністра економіки.
Також, за його розрахунками, всі необхідні нормативні документи повинні бути прийняті в найближчі кілька тижнів. "Ми стільки вже зробили, що не прийняти те, що залишилося, просто смішно", - резюмував П”ятницький, підкресливши, що зараз йдуть останні узгодження.
При цьому заступник міністра не підтвердив, але і не спростував чутки про можливий вплив Росії на політику Киргизстану щодо України. "Я не можу сказати, припустимо, що хтось із керівництва Росії викликав до себе когось із керівництва Киргиз стану і давав завдання блокувати Україну. У мене такої інформації немає", - відзначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас