Фондові індекси США, незважаючи на погіршення ситуації на ринку праці, продовжать зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси США, незважаючи на погіршення ситуації на ринку праці, продовжать зростання

Фондовий ринок
155
Безробіття в США у вересні, як вважають аналітики, зросла до максимального рівня за рік, а виробнича активність знизилася третій місяць підряд на тлі падіння ринку нерухомості, повідомило агентство Bloomberg.
Рівень безробіття збільшився до 4,7%, незважаючи на відновлення наймання співробітників компаніями, вважають експерти. Дані про безробіття будуть опубліковані міністерством праці США 5 жовтня.
Відповідно до очікувань експертів, індекс ділової активності продемонстрував у вересні найменше хростання за шість місяців.
Вплив кризи на ринку кредитування, а також падіння ринку житла може бути повною мірою зроблено на економіку в четвертому кварталі, тому що споживчі витрати, на частку яких припажає близько двох третин ВВП США, можуть знизитися.
Падіння ж попиту, у свою чергу, може спровокувати зниження числа наймів та інвестування компаніями.
"Вартість будинків знижується, і споживачі будуть витрачати менше, - сказав економіст Lehman Brothers Holdings Inc. Мішель Мейер. – На додаток до зневіри споживачів ринок праці починає демонструвати ознаки падіння".
Безробіття досягало мінімального рівня за п'ять років в 4,4% у березні.
Число робочих місць в економіці США у вересні, на думку експертів, збільшилося на 97,5 тис. слідом за зниженням на 4 тис. у серпні, коли негативна динаміка цього показника спостерігалася вперше за чотири роки.
За попередніми прогнозами, індекс ділової активності у виробничому секторі США, що розраховується Інститутом управління поставками (ISM), знизився у вересні до 52,5 пункту, що є шестирічним мінімумом, з 52,9 пункту в серпні. Перевищення індикатором позначки у 50 пунктів означає активізацію ділової активності у виробничій сфері. Падіння індексу до 50 пунктів і нижче говорить про зниження активності.
Американські фондові індекси цього року продемонстрували найбільш значне вересневе зростання із 1998 року завдяки зниженню процентних ставок Федеральною резервною системою (ФРС).
В основному дорожчали акції енергетичних і сировинних компаній, очоливши відновлення ринку після літнього падіння.
На поточному тижні зміни тенденції не очікується - нафта все також торгується в рекордного рівня, метали, найімовірніше, продовжать дорожчати.
"Зниження ставок ФРС стало каталізатором всіх секторів", - сказав глава інвестиційного відділу PanAgora Asset Management Ед Пітерс.
Фондовий індекс Standard & Poor's 500 у третьому кварталі виріс на 1,6%, завершивши в плюсі п'ятий квартал підряд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас