ЦВК оопацювала 36,5% протоколів голосування: БЮТ продовжує лідирувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК оопацювала 36,5% протоколів голосування: БЮТ продовжує лідирувати

Казна та Політика
603
Станом на 8:10 за київським часом, ЦВК обробила 36,5% протоколів. Згідно попереднім даним, Блок Юлії Тимошенко набрав 33,55%, Партія регіонів - 30,21%, блок "Наша Україна - Народна самооборона" - 15,71%, Комуністична партія - 5,08%, "Блок Литвина" - 4,23%, Соціалістична партія України - 3,22%. Не підтримали жодного кандидата - 2,58% виборців.
Як заявив на брифінгу перший заступник голови ЦВК Андрій Магера, активність виборців на 22:00, за попередніми даними, склала 63,22%, що є звичайним показником для парламентських виборів. За його словами, явка понад 50% спостерігалася в усіх без винятку регіонах.
Крім того, Магера підкреслив, що попередні результати позачергових виборів у парламент по більшості територіальних округів, швидше за все, будуть 1 жовтня після обіду. "Остаточні результати будуть протягом 15 доби, тобто - 15 жовтня", - відзначив він.
Голова політради "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко висловив переконання, що місце в опозиції за результатами цих виборів буде "саме для Партії регіонів" Він пообіцяв, що його блок прийме остаточну редакцію проекту закону про опозиції для забезпечення Партії регіонів "захищених умов опозиції". "Якщо для того, щоб вони почували себе в опозиції захищеними в демократичній українській державі ще більше, потрібний закон про опозиції, то ми готові за нього проголосувати", - сказав Кириленко.
У той же час, лідер ПР Віктор Янукович відзначав, що Партія регіонів 1 жовтня запросить партнерів до переговорів про формування коаліції. "Ми як переможці цих виборів маємо право формувати коаліцію. Я вважаю, що вже завтра ми будемо запрошувати наших партнерів до переговорів після того, як одержимо попередній результат підрахунку голосів", - підкреслив він.
Янукович відзначив, що "всі партії, які подолали 3-відсотковий бар'єр, мають право вступити в ці переговори, ми будемо цей процес організовувати. Це карт-бланш для Партії регіонів, щоб сформувати новий успішний уряд", - додав прем'єр-міністр.
Нагадаємо, що на 450 місць у парламент претендують 4 тис. 857 кандидатів від 20 політичних партій і блоків. У Верховну Раду пройдуть ті політичні сили, які подолають 3% бар'єр голосів виборців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас