Банк "Інко" розшукує колектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Інко" розшукує колектора

Фондовий ринок
745
20 жовтня закінчується прийом заявок на участь у тендері на вибір компанії, якій буде передано в управління нереалізовані активи банку "Інко", що знаходиться на стадії ліквідації з 2002 р.
Вимоги до колекторської компанії досить стандартні - вона повинна займатися аудиторською, юридичною, консалтинговою або фінансовою діяльністю протягом трьох років, бути беззбитковою і не мати боргів перед бюджетом.
Колектором також може виступити банк, що має дозвіл НБУ на довірче управління коштами і цінними паперами за договорами з фізичними і юридичними особами. Не може брати участь у тендері компанія, що є кредитором, акціонером або боржником банку, а також пов'язаним з банком особою.
За інформацією ліквідатора банку Андрія Левковського, не реалізовано активів на 4 млн. грн. "Серед активів банку п'ять неповернених кредитів, виданих банком фізичним особам, картина і один металевий виріб. Поки що жодна компанія не подала заявку на участь у тендері", - повідомив пан Левковський.
Але навіть якщо компанія буде обрана і активи реалізовані, це не покриє заборгованість перед вкладниками банку, яка перевищує 100 млн. грн. Правда можливий й інший варіант, коли вкладники викуповують боргові зобов'язання банку, а потім самостійно вибивають кошти з боржників. Але як показує практика ліквідатора банку "Слов'янський", що вже чотири рази намагався знайти компанію для управління нереалізованими активами, зробити це непросто. Як, втім, і немає серед вкладників бажаючих самостійно вибивати свої кошти. А відповідно до законодавства вимоги, які не задоволені через недостатній обсяг майна, вважаються погашеними.
Банк "Інко" входив до групи середніх банків з активами понад 150 млн грн. Ліквідація банку "Інко" почалася в лютому 2002 р., після того як програма санації, введенная в 1997 р., не призвела до покращення його роботи. Термін ліквідації закінчується в середині грудня 2007 р.
Реґіна Дацюк
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас