На очах у СБУ жінка намагалася з'їсти хабар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На очах у СБУ жінка намагалася з'їсти хабар

Кримінал
341
Співробітники Служби безпеки України під час одержання хабара затримали суддю одного з районних судів Ривненської області, що вимагала винагороду у вигляді талонів на бензин марки А-95 від одного з підсудних, повідомила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко.
За її словами, під час затримки суддя намагалася з'їсти частина отриманих талонів, інші в неї вилучені й залучені до матеріалів кримінальної справи.
Остапенко також повідомила, що співробітники СБУ затримали в Києві 20 вересня одного з керівників структурних підрозділів Міністерства з питань надзвичайних ситуацій під час одержання 3 тис. грн хабара за лобіювання інтересів директора приватного підприємства.
За її словами, посадова особа з корисливих спонукань створювало умови монопольної діяльності цього підприємства на ринку надання протипожежних послуг, а після виконання робіт вимагала й отримувала грошову винагороду в розмірі 50% від вартості контрактів.
Тепер прокуратурою міста Києва у відношенні затриманого порушено кримінальну справу по ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, 28 серпня в Дніпровському районі Києва під час одержання хабара в сумі 605 тис. Дол. був затриманий голова громадської організації, що відстоювала інтереси вкладників одного з банків, що ліквідується, повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас