Золото буде дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото буде дорожчати

Банківські метали
471
До кінця 2007 р., завдяки іпотечній кризі в США, за прогнозами аналітиків, золото буде коштувати 730 дол. за трійську унцію, а до осені 2008 р. – 840 дол. Але експерти не рекомендують короткотермінові спекуляції - інвестиції в жовтий метал окуповуються в довготерміновому періоді.
Фахівці схильні до того, що золото як конфронтуючий долару актив буде дорожчати, оскільки велико ймовірність того, що американський долар буде продовжувати своє падіння ще протягом шести-дванадцяти місяців. Тому зараз найбільш виправдані середньотермінові (близько року) і довготермінові вкладання в золото (три-п'ять років).
"Станом на 12 вересня, співвідношення євро до долара США досягло історичного максимуму EUR1/USD1,39, - говорить голова спостережної ради АКБ "Правекс-Банк" Степан Черновецький. - Падіння фондових ринків теж спровокувало подорожчання золота до 700 дол., однак зараз очікується невелике коректування з долара, і до середини жовтня ціна золота може знизитися до 680 дол.".
На думку банкіра, якщо долар США буде й далі падати, це буде провокувати збільшення ціни на золото, що до кінця року закріпиться на рівні 700 дол.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас