Азаров доручив Мельнику і Кінаху розглянути можливість обмеження експорту олії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров доручив Мельнику і Кінаху розглянути можливість обмеження експорту олії

Аграрний ринок
256
Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, виконуючий обов'язки прем'єр-міністра, доручив міністру аграрної політики Юрію Мельнику і міністру економіки Анатолію Кінаху розглянути можливість обмеження експорту олії й внести пропозиції з цього питання в Кабінет Міністрів.
Про це він повідомив на засіданні Кабміну в середу.
"В останні дні намітилася тенденція підвищення цін на олію. Абсолютно невиправданий фактор. Я просив би міністра аграрної політики й міністра економіки розглянути негайно це питання й внести пропозиції, які може прийняти Кабінет Міністрів з обмеження вивозу, експорту, квотування й ліцензування", - сказав Азаров.
Він додав, що оскільки цього року Україна зібрала в кілька разів більший урожай соняшника, ніж попереднього, і виробила набагато більше олії, зростання цін на цей продукт не має економічних обґрунтувань і пояснюється тільки фактором майбутніх виборів Верховної Ради.
"Так питається: які підстави в нас для зростання цін на олію, крім фактору виборів? Треба економічній науці доручити, це маловивчений для економічної науки фактор", - сказав Азаров.
Він зазначив, що в уряду досить можливостей, щоб в останні 10 днів до виборів зберігати стабільну ситуацію в країні.
Як повідомляло агентство, у серпні ціни на олію в магазинній торговельній мережі всіх регіонів підвищилися на 2,9-28,5% до 5,99-7,89 гривні/літр порівняно з липнем.
Голосування з виборів Верховної Ради призначено на 30 вересня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас