АМКУ виявив порушення у сфері бронювання авіаквитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ виявив порушення у сфері бронювання авіаквитків

183
Антимонопольний комітет України виявив ознаки порушення на ринку автоматизованого бронювання авіаквитків через глобальні дистрибутивні системи і збирається притягнути до відповідальності компанію "Amadeus IT Group S. A." (м. Мадрид, Іспанія) за зловживання монопольним становищем. Про це повідомив керівник відомства Олексій Костусєв під час прес-конференції сьогодні.
Зокрема, Комітет з’ясував, що впродовж останніх років ринкова частка зазначеної транснаціональної компанії в Україні складає близько 80%. Зловживаючи своїм становищем, компанія зобов’язувала вітчизняні агенції з продажу авіаквитків використовувати власну систему як ексклюзивну. Тобто, висуваючи умову працювати виключно через свою мережу.
Як зазначив Голова Комітету, такі дії обмежили конкуренцію і права агенцій щодо вільного вибору інших компаній, які також можуть надавати такі послуги.
"Винуватців буде покарано. Вже найближчим часом відбудеться засідання Антимонопольного комітету, на якому буде прийнято відповідне рішення, і в цій справі ми поставимо крапку", - наголосив Олексій Костусєв.
Крім того, Комітет має намір притягнути до відповідальності ВАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" за неподання та подання неповної інформації на офіційні запити. Це стане черговим кроком у дослідженні обґрунтованості вартості авіаквитків, яке наразі проводить Комітет. В серпні за аналогічне порушення було оштрафовано ТОВ "Українсько-середнемноморські авіалінії" на 20 тис. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас