Експерт: Орендні ставки в київських бізнес-центрах на перше півріччя зросли на 21 % — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Орендні ставки в київських бізнес-центрах на перше півріччя зросли на 21 %

Нерухомість
150
За перше півріччя поточного року орендні ставки в київських бізнесах-центрах зросли на 21%.
Про це повідомили в консалтинговій компанії "Українська торговельна гільдія".
Як говориться в повідомленні, основними причинами такого росту є недолік якісних офісних площ, відсутність альтернативи на ринку офісної нерухомості, а також зростання цін на непрофесійні офісні приміщення.
"Попит залишається високим. Це обумовлено тим, що міжнародні компанії, вітчизняні компанії, що розвиваються, хочуть працювати в офісах європейського класу. Усе більше уваги поряд з іншими послугами орендарі приділяють кількості парковочних місць у БЦ", - сказав генеральний директор "Української Торговельної Гільдії" Вадим Непоседов.
За даними "Української торговельної гільдії", цього року було введено в експлуатацію 119 тис. кв.м офісних площ всіх класів. Сумарна офісна площа бвзнес-центрів (БЦ) класу В у цьому році становить приблизно 46-47 тис. кв.м. У даний період у середньому орендні ставки в бізнесах-центрах класу В становлять 45-55 дол. за 1 кв.м. без податків.
Ринок характеризується гострим дефіцитом офісних приміщень, тому в Києві зберігається заповнюваність БЦ на рівні 95-100%. Це сприяє росту ставок оренди, - вважають фахівці.
За інформацією компанії, на сьогоднішній день мінімальна орендна ставка залишається в офісах, розташованих у житловому фонді, в адміністративних будинках, а також у науково-дослідних інститутах (НДІ). У центрі міста орендні ставки таких приміщень прирівнюються до ставок у бізнесах-центрах. А от орендувати офісні площі в бізнесах-центрах та у житлових будинках на перших поверхах з фасадним виходом на основні вулиці столиці набагато дорожче.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас