ОПЕК: Попит на нафту може послабити кризу на фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК: Попит на нафту може послабити кризу на фінансових ринках

Фондовий ринок
193
Кризу на світових фінансових ринках може послабити попит на нафту, і значна непевність щодо попиту та пропозиції викликає складності у визначенні стратегії видобутку, повідомила в п'ятницю Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК).
Нафта досягла абсолютного рекорду $80,20 за барель у четвер, кинувши виклик знижуючому настрою, що охопило інші ринки у відповідь на побоювання із приводу боргового сектора, особливо в США, найбільшому споживачі енергоносіїв.
"Головне побоювання полягає в тому, що фінансова нестабільність може негативно вплинути на реальну економіку США й усього світу, з наступним впливом на попит на нафту", - говориться у вересневому щомісячному огляді ринку нафти ОПЕК.
Щоб постаратися заспокоїти страхи споживачів щодо того, що дорога нафта може зробити подальший негативний вплив на тендітну світову економіку, ОПЕК під час зустрічі у вівторок погодилася збільшити видобуток на 500.000 барелів у добу.
ОПЕК не вірить у те, що недолік нафти викличе подальше зростання цін, і в те, що сумніву щодо показників утрудняють її здатність, розрахувати скільки нафти необхідно.
"Велика непевність навколо пропозиції постачальників, що не входять в ОПЕК, і світового попиту на нафту призвела до ще більшої непевності щодо попиту на нафту, що поставляється ОПЕК", - говориться в доповіді.
ОПЕК залишила прогноз збільшення світового попиту на нафту в 2007 і 2008 роках незмінним на рівні 1,3 мільйони барелів у добу й 1,35 мільйона барелів у добу відповідно.
Оцінки економістів ОПЕК істотно нижче, ніж оцінки Міжнародного енергетичного агентства, що представляє 26 промислових країн і прогнозує попит у наступному році на рівні 2,1 мільйони барелів у добу.
ОПЕК, що видобуває більше третини всієї світової нафти, підвищила прогноз попиту на свою нафту в наступному році до 30,81 мільйона барелів у добу з попереднього прогнозу 30,76 мільйона.
Прогноз поставок виробників нафти, що не входять в ОПЕК, був скорочений до 42.000 барелів у добу з 51,36 мільйона.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас