Рейтинг проблем, що непокоять українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг проблем, що непокоять українців

306
Найбільше українців тривожить корупція, високі ціни та питання охорони здоров'я. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив виконавчий директор Фонду підтримки прозорих виборів В'ячеслав Іванов, посилаючись на результати національних соціологічних досліджень, проведених американською компанією "Whitman Insight Strategies". Опитування проводилося з 23 по 29 липня ц.р. за замовленням фонду.
За його словами, саме ці три теми очолили рейтинг проблем, які найбільше хвилюють населення. Зокрема, корупція турбує 47% опитаних громадян, високі ціни - 46%, питання охорони здоров'я – 45%. На четвертому місці – безробіття, що назвали 39% респондентів, 36% вказали економічні проблеми й 34% - бідність.
Серед інших проблем були названі "багаті стають ще багатшими, бідні – ще біднішими" (32%); політична нестабільність (27%). Зневірились у політичній системі 20% опитаних і така ж кількість людей хвилює питання доступу до освіти. На важливість питань земельної реформи вказали 15% респондентів; відносини з Євросоюзом і міжнародним співтовариством непокоять 11%.
У той же час, як продемонструвало дослідження, питання формування нової Конституції є самим неголовним для громадян України. Про його важливість сказали тільки 9%. Ще менше громадян хвилюють членство України в ЄС – 8%, приєднання до Світової Організації торгівлі – 6%.
Тільки 1%, за словами Іванова, не визначилися, яка проблема для них є найважливішою. Під час соціологічного дослідження були проведені 2 тис. 11 інтерв'ю по всій Україні. Допущена погрішність дорівнює 2,19%.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас