ЄС продовжив заборону на експорт м'яса з Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС продовжив заборону на експорт м'яса з Великобританії

Аграрний ринок
93
Європейський союз (ЄС) продовжив до 15 жовтня ц.р. заборону на експорт всієї британської м'ясо-молочної продукції та тварин, оскільки підтвердилася інформація про спалах у Великобританії ящура. Про це повідомляє Reuters.
Єврокомісія також скасувала прийняте раніше рішення про поновлення експорту цієї продукції з 9 листопада ц.р. Однак дана заборона не поширюється на поставки м'ясо-молочної продукції і тварин з Північної Ірландії.
Напередодні Великобританія офіційно підтвердила черговий спалах ящура на фермі в графстві Суррей на південно-сході країни. Хворих тварин забивають. Проводиться вакцинація. Крім того, у цей час ветеринари проводять обстеження ще одного можливого вогнища зараження ящуром у графстві Ланаркшір, яке знаходиться в Шотландії.
Останні випадки зараження тварин були зафіксовані в Мрячному Альбіоні в липні і серпні ц.р. У результаті Євросоюз і Росія були змушені ввести офіційну заборону на ввезення м'яса і молочної продукції з Великобританії.
Під час першої за 30 років епідемії ящура у 2001 р. у Великобританії було знищено понад 4 млн голів великої рогатої худоби. Ящур нешкідливий для людини, однак може викликати масовий падіж парнокопитних тварин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас