Азаров: Економічних підстав для зростання цін на м'ясо в Україні немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Економічних підстав для зростання цін на м'ясо в Україні немає

Аграрний ринок
121
Економічних підстав для зростання цін на м'ясо в Україні немає. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров на брифінгу в Кабміні.
Він підкреслив, що в основі зростання цін завжди лежить дефіцит товару. "У нас його немає. Ми завезли стільки м'яса, що зараз не знаємо, куди його діти. І отут спрацював фактор інфляційного очікування, тобто чисто спекулятивний", - пояснив перший віце-прем'єр.
Раніше Виктор Янукович заявляв, що інфляція серпня 0,6% дала можливість вийти на запланований показник.
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров також неодноразово заявляв про те, що, незважаючи на високий показник інфляції літніх місяців, уряду вдасться утримати інфляцію в рамках прогнозованих 7,5%.
У свою чергу перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак висловлював думку, що уряду навряд чи вдасться утримати інфляцію в 2007 році на рівні прогнозних 7,5%.
Як заявляв раніше Азаров, основними причинами аномально високої інфляції в червні-липні були засуха та нестабільна політична ситуація.
У той же час ціни на продовольчі товари в серпні підвищилися на 0,9%, на непродовольчі товари - підвищилися на 0,3%, на послуги - підвищилися на 0,5%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас