Іпотечна криза в США може продовжитись до 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечна криза в США може продовжитись до 2009 р.

Кредит&Депозит
883
Криза на ринку житлової нерухомості в США може протривати до 2009 року, обсяг продажів будинків може істотно скоротитися через проблеми з іпотекою, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на прогноз рейтингового агентства Moody's.
"Спад - більш значний і тривалий, ніж ми очікували", - заявив старший фахівець із кредитів Moody's Джозеф Снайдер.
Продажі будинків постраждають від відсутності іпотечних кредитів високого ризику (subprime) і підвищеного ризику (Alt-A), а також труднощів з одержанням звичайного кредиту, говориться в доповіді Moody's. Надлишок будинків на первинному й вторинному ринках дає можливість потенційним покупцям чекати зниження цін.
Цей прогноз відрізняється від оцінки Національної асоціації будівельників будинків, що очікує поновлення росту на ринку в другій половині 2008 року.
Moody's відзначило, що за останній рік понизило рейтинги 22 будівельних компаній США.
"Більш суворі стандарти кредитування, зниження впевненості споживачів, збільшення відмов від покупки будинків і падіння цін загострили проблеми в цьому секторі", - говориться в доповіді агентства.
Поновлення росту на житловому ринку може прискоритися, якщо Федеральна резервна система США прийме послідовні і комплексні заходи, вважає Moody's. Але рейтингове агентство не очікує таких кроків, якщо тільки в економіці США не почнеться рецесія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас