Компанії-перевізники сміття скоротили його вивіз у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії-перевізники сміття скоротили його вивіз у Києві

261
Компанії-перевізники твердих побутових відходів у Києві скоротили їх вивезення із 10 вересня.
Про це Українським Новинам повідомив представник однієї з компаній.
"Із учорашнього дня (10 вересня) більшість перевізників, я думаю, що практично всі, частково скоротили вивезення відходів з міста Києва орієнтовно на 50%", - сказав він.
Він підкреслив, що це стосується вивезення сміття із всіх районів Києва і усіх приватних компаній, крім "Київспецтрансу".
Представник зазначив, що скорочення вивезення сміття пов'язане з тим, що Київська міська державна адміністрація не розраховується з перевізниками в повному обсязі за утилізацію сміття.
"Поточні платежі (з боку міськадміністрації) йдуть досить повільно, не в повному обсязі, і сьогодні в нас виник дефіцит коштів", - підкреслив представник.
Крім того, він повідомив, що Київміськадміністрація, яка обіцяла перевізникам компенсувати їх витрати на утилізацію сміття за той період часу, поки тарифи на цю послугу не було підвищено, не виплатила цю компенсацію.
Представник сказав, що компанії попередили всі райони і написали лист мерові Києва Леоніду Черновецькому про вимушені заходи щодо скорочення вивозу сміття.
З його слів, Черновецький доручив районам розрахуватися з перевізниками, однак вони цього не зробили.
Перевізники обіцяють, що як тільки оплата їм буде йти в повному обсязі, вони поновлять вивезення сміття також у повному обсязі.
Як повідомляло агентство, у червні Київ установив тарифи на вивезення твердих побутових відходів, вироблених населенням, бюджетними установами та іншими споживачами, 12,65-17,93 гривні за 1 куб. метр для 7 компаній.
Раніше 9 компаній-перевізників твердих побутових відходів у Києві заявили, що мають намір припинити роботу з 22 січня у разі непідвищення Київміськадміністрацією тарифів на вивезення сміття або невиплати компенсації різниці між собівартістю послуг і діючими з 1998 року тарифами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас