Сьогодні всі прапори США будуть приспущені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні всі прапори США будуть приспущені

Кримінал
180
Прапори у всіх дипломатичних місіях і на території США, а також на американських судах і всіх флагштоках в усьому світі будуть приспущені 11 вересня на згадку про жертв терористичних актів 11 вересня 2001 року, коли авіалайнери, керовані смертниками, урізалися у вежі Всесвітнього торгового центра в Нью-Йорку і у будинок Пентагону.
Рано вранці президент США Джордж Буш відвідає церква, щоб взяти участь у поминальній службі. О 08:46 за місцевим часом Буш разом із дружиною Лорою ушанує пам'ять жертв трагедії хвилиною мовчання. Президента будуть супроводжувати державні секретарі, міністри, і співробітники адміністрації Білого дому. Церемонія пройде на південній галявині Білого дому.
У Пентагоні також пройдуть жалобні заходи за участю міністра оборони США Роберта Гейтса, генералів і адміралів, радників і чиновників міністерства оборони, до яких приєднаються родичі загиблих у результаті терористичної атаки. 184 співробітника Пентагона і відвідувачів відомства загинули в той день.
Поминальні заходи також пройдуть на щаблях Капітолії за участю конгресменів і сенаторів. У всій країні будуть проведені церковні служби та інші заходи на згадку жертв, що загинули під час атак терористів. Кошмарний день шестирічної давнини став визначальним моментом в американській історії, заявив Джордж Буш напередодні. “Наш народ навіч побачив тоді обличчя зла: 19 чоловік по-варварськи атакували нас і безжалісно загубили людей багатьох рас, національностей і вірувань, - сказав президент США. - Після цього Америка вирішила, що ми розгорнемо напал на наших ворогів і не станемо проводити розходження між терористами і тими, хто їх покриває і підтримує".
У Нью-Йорку заходу почнуться з 8:46 ранку, коли пройде перша хвилина мовчання. Потім будуть зачитані списки загиблих. Люди зберуться в парку Зуккотті, оскільки в даний момент на місці ВТЦ ведеться будівництво нової вежі - Свободи.
Список загиблих під руїнами ВТЦ нараховує 2750 чоловік. Тричі читання цього списку буде перериватися хвилинами мовчання, які відзначать зіткнення другого авіалайнера з південною вежею, а також падіння палаючих веж. Після настання темряви в небо зметнуться два промені потужних прожекторів, які будуть установлені на тих місцях, на яких стояли вежі Всесвітнього торгового центру.
Ще одна церемонія пройде в Пенсільванії, де звалився четвертий лайнер, що направлявся у Вашингтона, щоб атакувати Білий дім. Однак пасажири літака змогли запобігти цьому терористичному акту, але це коштувало їм життя.
Багато родичів загиблих у той день зберігають записи своїх близьких, які намагалися додзвонитися до служби 911 або до своїх дорогих серцю людей. Нью-Йорк дотепер не може оправитися від настільки зухвалої атаки терористів. Звичний ландшафт міста був жорстоко зруйнований 11 вересня 2001 року. Ще довгий час після атаки терористів навколишні “граунд зеро” хмарочоси зберігали на собі сліди пожеж. Навіть рік по тому поруч із місцем падіння веж відчувався запах гару, а потік людей, що приходили ушанувати пам'ять загиблих, не скінчається. В історії США, та і усього людства, терористичні атаки 11 вересня ввійдуть як події, які назавжди змінили сучасний світ і подання про ньому.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас