Сьогодні ЦВК розкаже про заборону підкупу виборців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні ЦВК розкаже про заборону підкупу виборців

104
Сьогодні, 10 вересня, ЦВК зобов'язана забезпечити роз'яснення щодо заборони непрямого підкупу виборців.
Непрямий підкуп виборців, як говорять ч.14 ст.71, ч.12 ст.102-6 Закону України «Про вибори народних депутатів України», може полягати у наданні виборцям, установам, організаціям, а також виборчим комісіям та їх членам товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних квитків та інших матеріальних цінностей.
У цей перелік не входять товари із зображенням партійної символіки, якщо їх вартість не перевищує три відсотки від мінімального розміру заробітної плати.
Відповідно до Закону, за двадцять днів до виборів ЦВК повинна затвердити текст роз'яснення, що буде двічі на тиждень публікуватися на першій сторінці газет "Голос України" та "Урядовий кур'єр", а також транслюватися на перших каналах Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України за рахунок коштів Державного бюджету України, які виділяються на підготовку та проведення виборів.
Нагадаємо, відповідно до Указу Президента України від 05.06.2007, N 497/2007, позачергові парламентські вибори в Україні призначені на 30 вересня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас