Мінекономіки встановило корелюючий коефицієнт для розрахунку рентної плати за нафту, газ та газоконденсат за серпень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки встановило корелюючий коефицієнт для розрахунку рентної плати за нафту, газ та газоконденсат за серпень

Казна та Політика
168
Міністерство економіки України встановило коефіцієнт, що корелює, для розрахунків рентної плати за нафту, газ і газовий конденсат за серпень 2007 року в розмірі 1,1384.
Відповідно до повідомлення на офіційному веб-сайті Мінекономіки з посиланням на дані Міністерства фінансів, величина коефіцієнта, що корелює, з динаміки митної вартості нафти (без обліку індексу споживчих цін) склала 1,2565.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України постановою №785 від 5 червня 2006 року вніс зміни в порядок розрахунків рентної плати за нафту, газ і газовий конденсат. Сума рентної плати визначається платниками відповідно до обсягу добутого ними вуглеводневої сировини і установленими законом про держбюджет на 2006 рік ставками рентної плати.
До затвердженого в держбюджеті-2006 ставкам рентної плати за нафту і газовий конденсат застосовується коефіцієнт, що корелює, який Мінекономіки розраховує для кожного звітного (податкового) періоду шляхом розподілу середньозваженої (за обсягом) ціни однієї тонни нафти на базових умовах поставки (перевалочний комплекс), що встановився на останньому аукціоні звітного (податкового) періоду, що проводився на певних урядом біржах, на середньозважену ціну однієї тонни нафти, що зложилася на аукціоні, що проводився в жовтні 2005 року.
У той же час, якщо величина коефіцієнта, що корелює, розрахована Мінекономіки у звітному (податковому) періоді, нижче величини, розрахованої за вартістю нафти, що склалася в процесі її митного оформлення під час ввезення на територію України з Російської Федерації, або ж у звітному (податковому) періоді аукціони не проводилися, застосовується коефіцієнт, розрахований відповідно до динаміки митної вартості нафти.
Розрахунок величини коефіцієнта, що корелює, відповідно до динаміки митної вартості нафти здійснює Мінфін за даними Державної митної служби, виходячи із середньої митної вартості нафти за звітний (податковий) період і у жовтні 2005 року.
Величина коефіцієнта, що корелює, розраховується десятковим дробом з точністю до чотирьох знаків, відповідно до актів законодавства з питань проведення статистичних спостережень за змінами цін (тарифів) на споживчі товари (послуги) і розрахунку індексу споживчих цін.
Інформацію про результати розрахунку коефіцієнта, що корелює, відповідно до динаміки митної вартості нафти Мінфін подає щомісяця до 5 числа наступного звітного (податкового) періоду в Мінекономіки.
Мінекономіки щомісяця до 10 числа наступного звітного (податкового) періоду розміщає певну величину коефіцієнта, що корелює, на офіційному веб-сайті в спеціальному розділіій подає відповідну інформацію в Державну податкову адміністрацію України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас