В Польщі пройдуть позачергові вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Польщі пройдуть позачергові вибори

146
Після парламентських виборів у Польщі 21 жовтня її відносини з Росією будуть погіршуватися.
Про це заявив «і» заступник голови форуму «Інтеграція - демократія - Європа» Петрандрусечко: «Незалежно від того, хто сформує правлячу коаліцію, правляча партія «Право і справедливість» або опозиційна «Цивільна платформа», у Польщі будуть розміщені елементи американської системи протиракетної оборони, оскільки наша країна має зобов'язання стратегічного партнера США.
А вето на нову угоду між Євросоюзом і Росією знято не буде, тому що не знято заборону на експорт польського м'яса в Росію». Експерт вважає, що Польща залишиться адвокатом інтеграції України в ЄС: «Ключові стратегічні напрямки в зовнішній політиці залишаться незмінними. Варто думати, що у випадку приходу до влади «Цивільної платформи» зміниться риторика у відношенні Німеччини».
Депутат сейму від опозиційної «Цивільної платформи» Павло Спевак повідомив «і», що його партія у випадку приходу до влади «не стане йти на однобічні поступки на шкоду польським інтересам». Він відзначив, що міжнародне становище Польщі при правлінні братів Качиньских погіршилося і вимагає змін, у першу чергу у відносинах з Німеччиною і ЄС. «Але відносини з Україною залишаться стратегічними»,- сказав опозиціонер, уточнивши, що Польща, увійшовши в шенгенську зону, буде відстоювати спрощення візового режиму з Україною.
Президент Польщі Лех Качиньсбкий підписав постанову, відповідно до якої вибори в сейм і сенат відбудуться в неділю, 21 жовтня. Він підписав і так званий виборчий календар, у якому визначені етапи проведення виборчої кампанії, і відправив у відставку 15 міністрів уряду Ярослава Качиньського. Усього в уряді Польщі 23 чоловік, включаючи прем'єр-міністра.
Раніше сейм ухвалив рішення щодо саморозпуску. За це висловилися 377 парламентаріїв, проти - 54. У голосуванні взяв участь 451 депутат сейму. Голосування було відкритим. Для ухвалення рішення про саморозпуск парламенту необхідно було 307 голосів депутатів.
У минулу п'ятницю у Варшаві завершилися консультації про розміщення в Польщі об'єктів системи ПРО США. Було оголошено, що остаточна угода буде готово під кінець року. Будівництво бази ракет-перехоплювачів сповільнює те, що конгрес США скоротив на майбутній рік фінансування ПРО в східній Європі з $310 до $160 млн. У той же день президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва як і раніше має намір запобігти появі ПРО США поблизу російських кордонів. А в четвер прес-секретар Россільгоспназняду Олексій Алексєєнко сказав про можливості заборони ввезення в країну польських овочів і фруктів, якщо Польща і далі буде порушувати вимоги російського фітосанітарного законодавства.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас