Третьяков і Жванія не прийшли до суду за позовом Березовського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третьяков і Жванія не прийшли до суду за позовом Березовського

Кримінал
112
Кандидати в народні депутати від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Олександр Третьяков і Давид Жванія не прийшли в Шевченківський районний суд Києва для вручення їм судового виклику Вищого суду Англії і Уельсу, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у суді в середу.
Запит Вищого суду Англії і Уельсу було направлено в Україну у зв'язку з позовом російського бізнесмена Бориса Березовського, який проживає в Лондоні, щодо "використання коштів у сумі 22,85 млн. доларів США".
У зв'язку з неявкою Третьякова і Жванії до суду документи будуть повернуті в Лондон. "Документи будуть повернуті без вручення у зв'язку з їх неявкою. А вже та інстанція, що їх направляла, буде вирішувати, що робити далі", - повідомила в ефірі "5-го" каналу помічник судді Шевченківського райсуда Олена Піхур.
Як повідомлялося, Березовський одержав статус політичного біженця у Великобританії у 2003 році. У тому ж році Москва зажадала від Лондона видачі Березовського, обвинувативши його в незаконному присвоєнні великої суми грошей.
Опальний російський бізнесмен неодноразово намагався одержати дозвіл від української влади на в'їзд у країну, однак у цьому йому було відмовлено. Пізніше він подав у Вищий суд Лондона позов до українських політиків Третьякову і Жванію з вимогою надати повний звіт про кошти, перерахованою бізнесменом для "просування демократії" під час президентської кампанії 2004 року. Сума позову становить 300 тис. фунтів. Бізнесмен вимагає відшкодувати ту частину коштів, що не були використані відповідно до погодженої мети - для сприяння демократії в Україні.
Третьяков раніше працював першим помічником президента України. 22 вересня 2005 року ця посада була скасована.
Жванія з лютого по вересень 2005 року очолював Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій.
Третьяков і Жваіия - народні депутати Верховної Ради 5-го скликання (фракція "Наша Україна"). У цей час вони балотуються в український парламент на дострокових виборах 30 вересня за списком блоку "Наша Україна - Народна самооборона".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас