Туркменістан і Китай приступили до будівництва газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменістан і Китай приступили до будівництва газопроводу

Енергетика
131
Сьогодні Туркменістан і Китай приступили до практичної реалізації будівництва газопроводу "Туркменістан-Китай". У заходах щодо випадку початку будівництва газопроводу взяв участь глава туркменської держави Гурбангули Бердимухамєдов.
За повідомленням офіційних джерел Туркменістану, будівництво газопроводу реалізується на основі генеральної угоди між урядами двох країн, підписаного першим Президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим і головою Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао 3 квітня 2006 року в Пекіні. Орієнтовно газопровід повинен бути побудований до 2009 року.
Нагадаємо, у липні поточного року, у ході державного візиту Президента Туркменістану в КНР було підписано пакет двосторонніх документів, серед яких - угода про розділ продукції між державним агентством з управління та використання вуглеводневих ресурсів при Президенті Туркменістану та Китайською національною нафтогазовою корпорацією на договірній території Багтиярлик, що передбачає транспортування в Китай 30 мільярдів кубічних метрів природного газу на рік протягом 30 років і угоду про купівлю-продаж природного газу між державним концерном Туркменістану "Туркменгаз" і Китайською національною нафтогазовою корпорацією.
У такий спосіб з 2009 року планується почати транспортування природного газу в Китай. При цьому транзит 17 із щорічно передбачених 30 мільярдів кубометрів "блакитного палива" буде забезпечуватися за рахунок освоєння нових газових родовищ, а інші 13 мільярдів - за рахунок будівництва на родовищах Самандепе та "Алтин асир" договірної території Багтиярлик об'єктів з очищення та підготовки газу.
Довжина газопроводу "Туркменістан-Китай" складе 7 тис. кілометрів. При цьому на території Туркменістану буде прокладено 188 кілометрів газотранспортної магістралі, Узбекистану - 530, Казахстану - 1300, Китаю - понад 4 тис. 500 кілометрів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас