"Дніпроенерго" викупить власні акції за ціною 1,592 тис. грн/акція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дніпроенерго" викупить власні акції за ціною 1,592 тис. грн/акція

Фондовий ринок
211
Енергогенеруюча компанія ВАТ "Дніпроенерго" викупить акції у власних акціонерів, які не проголосують за приєднання ТОВ "Інвестиційна спілка" до генкомпанії, за ціною 1 тис. 592,38 грн за акцію.
Таке рішення акціонери "Дніпроенерго" прийняли на загальних зборах 27 серпня, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників зборів.
Акціонери також затвердили умови обміну часток у статутному капіталі ТОВ "Інвестиційна спілка" на акції "Дніпроенерго".
Як повідомлялося, керуючий санацією "Дніпроенерго" у грудні 2006 року оголосив про прийом заявок кредиторів і потенційних інвесторів на участь у санації АТ з метою відновлення її платіжоспроможності. Комітет кредиторів у січні 2007 року розглянув пропозиції, що надійшли, і затвердив як інвесторів ВАТ "Павлоградвугілля" і ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу", а також доручив їм розробити і погодити зміни до плану санації. Зміни до плану санації "Дніпроенерго", запропоновані вугільними підприємствами, комітет кредиторів погодив 18 червня, а 26 червня ці зміни затвердив господарський суд Запорізької області.
Сенс змін до плану санації полягає в наступному: "Павлоградвугілля" і шахта "Комсомолець Донбасу" створять на паритетних умовах нову компанію - ТОВ "Інвестиційна спілка", забезпечене коштами в розмірі 1 млрд 51,929 млн грн, а "Дніпроенерго" випустить додатково 2 млн 43,434 тис. акцій на загальну суму 51 млн 85,85 тис. грн. "Інвестиційна спілка" буде приєднана до "Дніпроенерго" шляхом обміну всіх додатково випущених акцій на частки в статутному капіталі ТОВ. "Павлоградвугілля" і шахта "Комсомолець Донбасу" в результаті одержать по 1 млн 21,717 тис. акцій "Дніпроенерго", що стане правонаступником майна, майнових прав і зобов'язань "Інвестиційної спілки". Кошти, отримані генкомпанією при приєднанні ТОВ, будуть використані для погашення близько 1,050 млрд грн заборгованості перед конкурсними кредиторами "Дніпроенерго", а також реструктуризованої заборгованості ген компанії із сплати податків і зборів.
Частка "Павлоградвугілля" і шахти "Комсомолець Донбасу" у статутному фонді "Дніпроенерго" в результаті реалізації плану санації досягне 32,24%, а державної НАК "Енергетична компанія України" скоротиться з нинішніх 76,04% до 50%+1 акція.
Справа про банкрутство "Дніпроенерго" порушена в грудні 2001 року. Господарський суд Запорізької області у вересні 2003 року затвердив реєстр кредиторів, що складає з 65 компаній та організацій. Загальна сума претензій, підтверджених судом, склала 1,39 млрд грн. Комітет кредиторів "Дніпроенерго" у листопаді 2003 року ініціював санацію компанії. Госпсуд Запорізької області в травні 2005 року затвердив план санації генкоманії, погоджений з основним акціонером спілки - "Енергокомпанією України".
"Дніпроенерго" експлуатує Придніпровських, Криворізьких і Запорізьку ТЕС (25 енергоблоків потужністю від 150 Мвт до 800 Мвт) сумарною встановленою потужністю 8185 Мвт.
Статутний капіталу "Дніпроенерго" становить 98 млн 99,95 тис. грн, номінал акції - 25 грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас