Президент заявляє, що не давав мантату на газові переговори з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент заявляє, що не давав мантату на газові переговори з Росією

Енергетика
88
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що не давав мандат на переговори між Російською Федерацією і Україною в газотранспортній сфері
Президент підкреслив, що газовики "повинні займатися газом і відійти від політики".
Він заявив, що мандат, директиви на міждержавні переговори може видавати тільки Президент.
"Мандат на такий варіант переговорів я не давав, і те, що заявив цей пан, не має ніяких правових підстав", - підкреслив Ющенко.
Що стосується газотранспортної системи в цілому, то він попросив всіх членів уряду, керівників нафтогазових структур пам'ятати, що діє закон, що забороняє передавати в приватні руки все, що стосується ГТС.
"Іншого варіанта не буде", - підкреслив він. Ющенко відзначив, що ця норма закону не має потреби в додаткових коментарях на цей рахунок.
Раніше повідомлялося про те, що Національна акціонерна компанія Нафтогаз України вивчає пропозиції, які передбачають можливість передачі в управління Російської Федерації частини газотранспортної системи України в обмін на входження в активи видобувних компаній на території РФ.
Пізніше голова правління Нака Євген Бакулін заявив, що Україна і Росія ведуть переговори за узгодженням ціни на природний газ, що поставляє в Україну, на період 2008-2011.
"Найскладніше питання - це узгодження цін на газ. Ведемо роботу з узгодження ціни на 2008-2011 року включно", - сказав він.
При цьому він висловив упевненість, що домовленість буде досягнута. "Ціна на газ в 2008 році буде в районі 143 доларів за тисячу кубометрів, але треба завершити переговори", - сказав він.
Рада національної безпеки та оборони України припустила, що оголошена Нафтогазом ціна на газ для України має прив'язку до можливої передачі української газотранспортної системи (ГТС) у управління РФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас