74% жителів Луганщини готові брати і давати хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

74% жителів Луганщини готові брати і давати хабарі

Валюта
68
74% жителів Луганської області готові виправдати корупцію як зручний механізм рішення проблем.
Про це свідчать результати регіонального дослідження «Стан корупції в Луганськом регіоні в сфері земельних відносин», що було презентовано у вівторок.
Як відзначив керівник Луганської обласної організації «Регіон і громада», керівник проекту Наталя Бойко, соцопитування показало, що 74% жителів Луганської області готові виправдати корупцію як зручний механізм рішення проблем. Так, 38% опитаних жителів області за позицією «Готовність населення використати елементи корупції» відповіли «так», 36% - «за можливістю», 20% - «ні» і 6% - «не знаю».
За даними соцопитування, 93% жителів Луганської області зіштовхувалися із проявами корупції.
При цьому, на думку опитаних, найбільше проявляється в таких сферах діяльності, як: охорона здоров'я (81%), ЖКХ (77,8%) і земельні відносини (72,5%). Основними проявами корупційних дій названі: хабарництво, перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем.
Керівник організації «Громадська ініціатива Луганщини» Тетяна Кирилова відзначила, що дане соцопитування проводилося з метою визначити відношення жителів Луганщини до корупції, виявити найбільш проблемні питання. Одержавши результати дослідження, його організатори планують розробити конкретні рекомендації із протидії корупції в сфері земельних відносин.
Соцопитування проводилося в липні-серпні 2007 року. В опитуванні взяло участь 1,5 тис. респондентів з 31 територіальної громади Луганської області. Метод дослідження - індивідуальне інтерв'ю, занесення даних в анкету.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас