Янукович: Тільки п"ять областей в Україні є донарами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Тільки п"ять областей в Україні є донарами

Казна та Політика
281
Реформа місцевого самоврядування повинна розширити права регіональної влади, заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович у понеділок в ефірі Чернігівської обласний ТРК Сівер-центр.
"Реформа місцевого самоврядування назріла, її потрібно проводити", - сказав він.
Як пояснив керівник уряду, тільки п'ять областей в Україні є донорами, інші - дотаційні. Тому, на думку Януковича, варто надати більш прав місцевому самоврядуванню і створити мотивацію для розвитку депресивних територій.
"Розширення прав регіонів, створення умов для розвитку самоврядування - підхід, що дозволяє керувати ситуацією на місцях", - підкреслив прем'єр.
На думку Януковича, гнучкий механізм керування територіями з наданням переваг місцевій владі буде сприяти росту відповідальності регіональної влади перед населенням.
У той же час він закликав підійти до реформи виважено. Прем'єр відзначив, що процес передачі прав регіонам повинен бути поступовим і контролювати його повинне державу.
"Нам потрібно, щоб реформа почалася і йшла в напрямку передачі прав регіонам, але потрібно тримати руку на пульсі цього процесу", - відзначив Янукович.
Він сказав, що розглядає реформу місцевого самоврядування як складову конституційної реформи і не визначає тимчасові рамки її проведення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас